Het Boomgaardstraathuis lekt wéér

8 September 2020, 17:12 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Links: raadslid Cicek

Na publieke aandacht voor het op straat zetten van huurster Siriona Sommer (30) en haar kinderen Sky (9) en Fenne (4) uit de Boomgaardstraat 133 heeft Woonstad de woning van de familie Sommer op 4 september bewoonbaar over gedragen. Maar het herstelde woonplezier duurde slechts drie dagenj. Gisteren bleek de woning weer lek. Het water kwam uit de muur van de slaapkamer.

Het verbaast de door de fractie van de Rotterdamse SP ingehuurde bouwkundige Wijnand Rijnders niet. ‘’Het barst daar van de lekkagesporen. In het rapport heb ik geadviseerd om een integraal groot onderhoudsplan te laten uitwerken met vooral de focus op het verhelpen van de lekkages. Iets wat een woningcorporatie met verstand van zaken ook zelf had kunnen inzien. Maar ja natuurlijk niet doen, dacht Woonstad’’.

Rijnders: ''Het trieste is dat bouw- en woningtoezicht er bij staat, er naar kijkt en niets doet. Het is net een filmpje van Buurman & Buurman. Die klussen er op los en na vele vernielingen zijn ze zeer tevreden met hun houtje-touwtje-oplossing. Leuke filmpjes om naar te kijken maar voor de familie Sommer is zo’n Buurman & Buurman-woning een ramp.”

Raadslid Cicek van de PS heeft inmiddels aanvullende vragen gesteld aan bouwwethouder Kurvers.