Dagblad010 | Het Praktijkcollege Zuidwijk in afwachting van opening
mainImage

Het Praktijkcollege Zuidwijk in afwachting van opening

6 april 2021, 12:31 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Aan de Schere in de wijk Zuidwijk is een opvallend nieuwe schoolgebouw van Het Praktijkcollege Zuidwijk in afwachting van haar opening. Volgens de informatie op het bord had de school het 1e kwartaal van 2020 al geopend moeten zijn, nu wel men het gebouw voor de zomervakantie in gebruik nemen. Of dat gaat lukken is nog niet duidelijk. Kennelijk is er vertraging opgetreden in de bouw van het complex en daardoor de opening uitgesteld, op de site van de school wordt gesproken over een verhuizing in het najaar van 2020 maar ook dat doel is niet gehaald. Volgens een woordvoerder moet er nog veel aan de binnenkant van het gebouw gedaan worden.

Op de plek stond eerder een oud schoolgebouw voor diverse vormen van onderwijs dat gesloopt is. De bouw van deze school heeft te maken met een groot plan van de Gemeente Rotterdam om veelal verouderde schoolgebouwen, 146 in totaal te vervangen. Het nieuwe Praktijkcollege gaat de locatie (de vroegere LTS) aan de Huismanstraat vervangen.

In het nieuwe gebouw van circa 3000 m² komen 200 leerlingen, met op de grond de praktijklokalen techniek, horeca, commercie en zorg & welzijn. Op de bovenetage komen de de theorielokalen. Architect is De Zwarte Hond BV en uitvoerder Bertens Bouw BV.


Foto: LMOFOTO