mainImage

Het wordt steeds onoverzichtelijker op de Pleinweg

Hoek Pleinweg-Strevelsweg
10 juni 2021, 23:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het wordt er niet beter op voor de automobilisten die van Zuid naar Noord en van Noord naar Zuid willen rijden via de Maastunnel. Ze hebben al tegen hun zin en kansloos genoegen moeten nemen met de langdurige verkeersproeven van mobiliteitswethouder Bokhove op de ’s Gravendijkwal en de Pleinweg en nu komt er op Zuid óók nog eens een verstopping bij.

Op de hoek van de Pleinweg en de Strevelsweg is de weg opgebroken. Vanuit de Maastunnel moeten de automobilisten zodoende al halverwege de Pleinweg gaan ritsen omdat ze anders aan de rechterkant automatisch op het Zuidplein terecht komen. Zo’n zelfde onhandige manoeuvre is nodig direct als men – komende vanaf Noord – de Maastunnel uitkomt. Chauffeurs die daar onbekend zijn komen - na het vervolgtunneltje - automatisch rechts op de Wolphaertsbocht terecht, terwijl de Pleinweg hun bedoeling is.

De wegwerkzaamheden aan de Strevelsweg beginnen aan de Pleinweg en lopen door tot en met de Vaanweg. Rond Ahoy is het ''een zooitje''. Bewoners op Zuid, die vanaf de kant van de Brielseslaan het Ikazia-ziekenhuis willen bereiken, doen er verstandig aan om de Pleinweg te mijden. Dat geldt andersom voor mensen die van Zuid of de Hoeksewaard naar het Erasmus MC moeten. Met ziekenhuisbezoeken is op het stadhuis geen rekening gehouden.