mainImage

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan

20 oktober 2021, 13:17 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Het Historisch Collectief Charlois, een historische werkgroep van vrijwilligers in Charlois houdt noodgedwongen op te bestaan. Deze werkgroep kwam ooit voort uit de Stichting Historisch Charlois en hield vanaf 2015 historische lezingen, presentaties en tentoonstellingen over Charlois en Rotterdam-Zuid.

Het collectief kwam ook lokaal in het nieuws met een oproep tot steun aan de redding van het bioscooporgel afkomstig uit het Colosseum en presenteerde zich ik ook op diverse landbouwdagen in Rhoon en met tentoonstellingen in Zuiderkapel over historie Charloisse Lagedijk en in Kasteel van Rhoon over het voormalige vliegveld Waalhaven. 

Het thuishonk van het collectief was in Huis van de Wijk de Nieuwe Nachtegaal aan de Mezenhof in Charlois. Over de jaren tot aan de coronaperiode werden de gratis maandelijkse presentaties (foto) zeer goed bezocht met bezoekersaantallen tussen 40- en 80 personen uit Rotterdam e.o. en was het tevens een sociale ontmoetingsplek voor die betreffende groep. Voor verdere activiteiten van het collectief in dit gebouw was door programmering van Huis van de Wijk helaas geen ruimte meer en deed het collectief besluiten zichzelf op te heffen, jammer omdat het bezoekers de mogelijkheid bood tot een gezellige samenzijn. 


Foto: LMOFOTO