mainImage

Honkbalcoach veroordeeld tot 2 jaar cel wegens ontucht met pupil

6 juli 2022, 14:48 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft de 32-jarige honkbalcoach Gianison B. woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens ontucht met een minderjarige pupil. Rotterdammer B. werd vrijgesproken van verkrachting, waardoor de celstraf lager uitvalt dan de geëiste drie jaar.

B. coachte het meisje bij de Rotterdamse honkbalclub Neptunus. Hij werd in maart opgepakt nadat het meisje aangifte tegen hem had gedaan. De recherche vond op zijn mobiele telefoon drie naaktfoto's van het slachtoffer en negen video's waarop te zien is dat hij seks met haar heeft. De rechtbank legde B. naast de celstraf een contactverbod op van drie jaar en een locatieverbod voor het terrein van Neptunus. Ook mag B. van de rechtbank vijf jaar lang geen minderjarigen trainen of coachen in de sportsector en moet hij een schadevergoeding van ruim 10.000 euro aan het meisje betalen.

"De verdachte heeft gedurende een periode van negen maanden seks gehad met het minderjarige slachtoffer en filmpjes gemaakt terwijl zij seks hadden. De verdachte gaf in een gedeelte van die periode als professionele honkballer privéles aan het slachtoffer. Het begon met fysieke aanrakingen in de kleedkamer, waarna gaandeweg een intieme relatie ontstond", staat in het vonnis. "Hoewel zowel het slachtoffer als de verdachte werd meegezogen in deze relatie, had bij uitstek de verdachte zich kunnen en moeten realiseren dat wat er gebeurde ontoelaatbaar en strafbaar was. De verdachte heeft zich daarbij kennelijk alleen laten leiden door zijn eigen verlangens en behoeften en niet de professionele afstand tot het minderjarige slachtoffer bewaard die van hem kon en mocht worden verwacht."


Door: ANP