Horecaondernemer Herman Hell blij: 'mogen meer dan gedacht'

18 June 2021, 22:02 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De Rotterdamse horecaondernemer Herman Hell, onder meer eigenaar van NRC en Sijf, reageert euforisch op de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels. Vanaf volgende week zaterdag kunnen Oranjefans weer EK-wedstrijden op grote schermen op het terras of in het café kijken. Ook kan een bezoek aan de kroeg of club tot diep in de nacht doorgaan. 

Hell, goed voor veertien horecazaken in onze regio, was positief verrast door de persconferentie van het demissionaire kabinet. "Het gemoed gaat met factor 3 omhoog. De omzet nog niet, maar hoe ik het nu heb meegekregen is er nog meer mogelijk dan we van tevoren dachten." Ook Hell heeft de grote tv-schermen voor EK-wedstrijden al besteld. Na het weekend zal hij met de gemeente plannen uitwerken om die op een veilige manier op te stellen. Maar ook hij vindt de grootste verbetering dat de openingstijden niet meer aan coronabeperkingen gebonden zijn.

Het betekent onder andere dat Hells kroegen die 's avonds worden omgebouwd tot club de hele nacht zouden kunnen draaien. Demissionair minister-president Mark Rutte zei dat nachtclubs en discotheken de afstandsregels binnenkort niet hoeven te handhaven. Dan moeten alle gasten wel een negatieve coronatest kunnen overleggen of bewijzen dat ze zijn gevaccineerd.

Hoe dit praktisch in zijn werk zal gaan, weet Hell nog niet precies. "Als het op een zeer gastvrije manier gaat, wordt het een werkbare situatie. Maar als je twee dagen van te voren een halfuur moet rijden voor een test, dan wordt het moeilijk om 's nacht een volle club te hebben." Hij hoopt dat gemeentes voor drukke uitgaansgebieden mobiele testlocaties gaan opzetten.