Horrorkruispunt Roseknoop gaat eindelijk op de schop

29 September 2022, 09:42 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Het is nu nog de schrik van vele automobilisten die dagelijks het kruispunt de Roseknoop op Rotterdam-Zuid moeten trotseren, maar daar komt verandering in. Vanaf januari 2023 gaat het kruispunt flink op de schop. De werkzaamheden gaan 1,5 jaar duren.

De Roseknoop is het gebied tussen de 2e Rosestraat, Colosseumweg, Laan op Zuid, Beijerlandselaan, Hilledijk/Putselaan en het Varkenoordseviaduct.

De verbetering van de Roseknoop is een groot project, Rotterdam gaat veel merken van de renovatie. De werkzaamheden zijn noodzakelijk en onvermijdelijk. In het najaar 2022 start Rotterdam met voorbereidende werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van keerlussen. En het verplaatsen van de klok op het Vredesplein.

Vanaf 9 januari 2023 begint men met het ophogen van de dijk en andere werkzaamheden aan de 2e Rosestraat. De 2e Rosestraat Noord en Zuid zijn vanaf januari 2023 tot en met september 2024 afgesloten voor autoverkeer, tram en bus. Verkeer kan nog wel (met een onderbreking, zie hieronder) over de Laan op Zuid en het Varkenoordse viaduct. (De verbinding met Rosestraat Noord is waarschijnlijk na de zomer van 2023 weer open.)

Vanaf mei 2023 tot en met oktober 2023 zijn de Laan op Zuid en het Varkenoordse viaduct afgesloten voor auto, tram en bus. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden.