mainImage

Hulpverlener mishandeld op rijksweg bij Terbregge

24 oktober 2020, 13:51 uur
Rotterdam & Regio

Een 42-jarige weginspecteur van Rijkswaterstaat uit Rozenburg blijkt vandaag kort na middernacht bij een hulpverlening gewond te zijn geraakt aan zijn gezicht en heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man verleende ondersteuning bij een eenzijdig ongeval op Rijksweg A20 waarbij een auto tegen de vangrail was gereden en midden op de snelweg tot stilstand was gekomen. Een van de inzittende sloeg daarbij de weginspecteur tegen de grond. Gewaarschuwde agenten konden de 48-jarige man aanhouden.

Een nog onbekende man belandde met zijn auto nabij het Terbergseplein tegen de vangrail. Daarbij raakte niemand gewond. De weginspecteur die in eerste instantie hulp kwam bieden zodat de afhandeling van het ongeval veilig kon plaatsvinden, kreeg te maken met een zeer agressieve man. Deze man was een van de inzittenden van de bij het ongeval betrokken voertuig.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 48-jarige agressieve verdachte uit Schiedam aanhouden. Aangekomen bij het bureau ging de man opnieuw in verzet. Hij schopte daarbij een arrestantenbewaarder. Daarna werd hij ingesloten. Hij was onder invloed van alcohol. De 42-jarige Rozenburger deed aangifte van mishandeling. De bestuurder de bij het ongeval betrokken auto was ten tijde van het tumult gevlucht.