In Schiedam twee onvergunde seksinrichtingen; panden op slot

27 January 2023, 14:32 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Het Regionaal Controleteam (RCT) van enkele regiogemeenten heeft gisteren een controle op onvergunde prostitutie gehouden. Tijdens deze controle werden in Schiedam, in de wijken Woudhoek en Nieuwland twee onvergunde seksinrichtingen gecontroleerd. Het welzijn van de sekswerkers stond hierbij centraal. De controleurs beoordeelden of er sprake was van sekswerk onder dwang. Ook werden de vergunningen gecontroleerd die nodig zijn voor bedrijfsmatig sekswerk. De controles gaven voldoende aanleiding om beide panden, op last van de burgemeester, te sluiten.

De controles werden uitgevoerd door het RCT van gemeenten uit de regio Rotterdam. Hierin werken ambtenaren samen met het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team en gespecialiseerde medewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM) samen.

Mensenhandel

Met de aanpak van het controleteam willen gemeenten betrokkenen bij onvergunde prostitutie aan pakken. Niet om de sekswerkers het werk lastig te maken, maar iedere vorm van mensenhandel een halt toe te roepen.