Insprekers nieuw Feyenoord-stadion worden geselecteerd

20 May 2021, 14:05 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Er hebben zich ruim 600 insprekers gemeld die hun ei kwijt willen over de plannen van de gemeente Rotterdam om een nieuw Feyenoord-stadion te bouwen. De meesten hebben zich aangemeld via het platform Stadion op Zuid. 

Iedereen aanhoren is onmogelijk. ‘’Als de commissie alle insprekers zou willen horen gaat dat dagen kosten (schatting op basis van 12 insprekers per uur, minimaal 50 uur, nog afgezien van de beperkingen ten gevolge van corona). Bovendien is de verwachting dat de inbreng van de insprekers vaak over dezelfde argumenten zal gaan’’, schrijft de Griffie aan de raadsleden.

Net als bij het recreatieoord Hoek van Holland vindt de Griffie het belangrijk bij het inspreekmoment dat ‘’alle argumenten, zowel voor als tegen, gehoord worden zodat de raad op basis daarvan een zorgvuldige afweging kan maken bij de besluitvorming over het financial commitment. Om recht te doen aan de velen mensen die zich gemeld hebben maar niet fysiek kunnen komen inspreken, kijken we daarbij naar een goed alternatief.’’