Dagblad010 | Jarige terrasbezoeker bedreigd met mes door onbekende
mainImage

Jarige terrasbezoeker bedreigd met mes door onbekende

11 mei 2021, 10:02 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Een bezoeker van een terras is zondagmiddag in de Rotterdamse wijk De Esch bedreigd door een onbekende man, hij trok een mes uit zijn broek. De 33-jarige Rotterdammer is even later op de Watertorenweg aangehouden door de politie. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost.

De terrasbezoeker had met twee vrienden afgesproken op het terras om zijn verjaardag te vieren. Het was rond half één ‘s middags. Een man keek hem herhaaldelijk vreemd aan, liep op een gegeven moment op hem af en trok een groot mes uit zijn broek. Nadat de man de terrasbezoeker bedreigde met het mes liep hij verder. De terrasbezoeker alarmeerde de politie.

Agenten waren op de Watertorenweg op zoek naar de man met het mes toen zij een kreet hoorden vanaf een parkeerplaats. Daar zagen zij de man staan met het mes in zijn hand. De man werd meerdere keren gesommeerd zijn mes te laten vallen en zijn handen te laten zien. Omdat hij deze aanwijzingen niet opgevolgde, hebben de agenten pepperspray gebruikt en uiteindelijk een waarschuwingsschot gelost. Daarna konden de agenten de man aanhouden. Het gaat om een 33-jarige Rotterdammer.