mainImage

Karremans: Er komen 250 tot 300 vluchtelingen naar Rotterdam

Karremans
14 oktober 2021, 01:47 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

De nieuwe Rotterdamse VVD-wethouder Vincent Karremans heeft gisteravond in een persoonlijke brief aan de raadsleden van Rotterdam bevestigd dat het college het besluit heeft genomen om 250 tot 300 vluchtelingen uit Afghanistan te zullen gaan huisvesten in de regio Rotterdam. Zijn liberale voorganger Bert Wijbenga- nu burgemeester van Vlaardingen – doet daarin mee. Verder ook Nissewaarde en Krimpen aan den IJssel. Het juiste aantal nieuw asielzoekers bleef in de loop van woensdag heel lang ongewis. Nu weet men dat het er maximaal 300 zijn voor naar zeggen enkele weken. Rotterdam zal 90 mensen huisvesten in verband met de beschikbaarheid van een groter schip. Nog steeds is niet bekend waar dat schip afgemeerd ligt of komt te liggen. 

Het besluit is van Karremans omdat hij portefeuillehouder is. Formeel van het stadsbestuur, zodat in de lucht blijft hangen wie het initiatief nam. Niet onbelangrijk, omdat de grootste politieke partij – Leefbaar Rotterdam – al jaren haar buik vol heeft van asielzoekers. De vele incidenten in de Beverwaard liggen daaraan ten grondslag. En ook nu laat Leefbaar een tegengeluid horen en vindt men het raar dat uitgerekend de VVD ''de vriendelijke oom speelt.''

Dat de VVD de initiatiefnemer is staat overigens niet vast. Meer voor de hand liggend is dat de meerderheid van het stadsbestuur – en die meerderheid is links – de opdracht heeft verstrekt. De stemmingsverhouding in het college is altijd een zwaar bewaard geheim.


Foto: Rotterdam