mainImage

Krimpense gemeenteraad aan inwoners: houd het hoofd koel

30 maart 2021, 19:25 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De gemeenteraad in Krimpen aan den IJssel roept in een gezamenlijke verklaring de inwoners op om het hoofd koel te houden. De verklaring, waarin ook geweld tegen journalisten en kerkgebouwen wordt veroordeeld, is dinsdag verstuurd nadat in de ochtend iemand met vuurwerk de voorkant van de Mieraskerk heeft beschadigd.

"De coronacrisis eist veel van ons allemaal", stellen de negen fracties in de gemeenteraad. Ze doen een dringend beroep op alle inwoners om eensgezind de crisis te lijf te gaan en de maatregelen te respecteren. "We roepen iedere inwoner van Krimpen aan den IJssel op om rust en kalmte te bewaren. Laten we het hoofd koel houden en verdraagzaamheid creëren door het gesprek met elkaar aan te gaan."

De gemeenteraad laat verder weten dat "geweld tegen pers, geweld tegen kerkgebouwen en de verheerlijking van geweld" onacceptabel is. "Geweld mag nooit de oplossing zijn!"

Het vuurwerkincident volgt op de mishandeling van een verslaggever van RTV Rijnmond, die zondag werd geschopt en geslagen toen hij bij de kerk was waar honderden mensen naar de kerkdienst kwamen.

Voor het geweld tegen de journalist is een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Voor het afsteken van het vuurwerk zijn nog geen arrestaties verricht.


Door: ANP | Foto: Nieuws op Beeld