mainImage

Kwetsbare wijken betrekken bij welzijnsplannen in Rotterdam

Rechts: raadslid Narsingh Balwantsingh
24 oktober 2020, 14:23 uur
Rotterdam & Regio

Bewoners in kwetsbare Rotterdamse wijken weten nog te vaak de Gemeentelijke loketten niet te vinden. Een bewijs van de steeds grotere afstand tussen het stadsbestuur, welzijnswerk en bewoners van de wijk, vindt PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh. Hij kijkt daarmee terug op een aantal jaren en niet alleen op de recente twee waarin de PvdA zelf ook weer deel uit maakt het stadsbestuur.

‘’Tegelijk worden de problemen in die wijken naar alle verwachting groter en groter als gevolg van de Coronacrisis en de economische crisis die zal volgen’’, waarschuwt hij.

Balwantsingh kan zich vinden in een aantal geformuleerde ontwikkelopgaven om de wijk beter te positioneren in het welzijnswerk (onderdeel van beleidsplan Heel de Stad), maar ‘’wat we de laatste jaren geleerd hebben is dat kennis over die mogelijkheden niet alleen bij de markt ligt, maar vaak vooral in de wijk en bij haar bewoners zelf.’’

De PvdA roept daarom op om verschillende doelgroepen, culturen, organisaties en stakeholders in de wijk te laten vertegenwoordigen bij de vormgeving van die marktconsultatie. Nu zijn er 37 mailadressen Rotterdammers geselecteerd, las Balwantsingh, maar wie zijn dat?

‘’De wijze waarop de marktconsultatie actueel is ingericht zou ertoe kunnen leiden dat de ontwikkelopgaven die beschreven zijn in het conceptbeleidsdocument Heel de Stad niet worden behaald, doordat belangrijke informatie en kennis niet wordt meegewogen in de aanbestedingsvoorwaarden’’, licht hij zijn zorgen toe en heeft er per brief opheldering over gevraagd aan zorgwethouder De Langen.


Foto: Pixabay