Leefbaar eist excuses van filewethouder Judith

8 September 2020, 17:14 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Door de enorme opeenstapeling van wegwerkzaamheden in het centrum van de stad kunnen trams en auto’s niet doorrijden. Het resultaat voor reizigers zijn vertragingen van zo’n twintig minuten. Leefbaar-raadslid Van Drunen noemt het na de mislukte autoluwe experimenten het zoveelste hoofdpijndossier voor de Rotterdamse automobilisten, die volgens hem nu lang genoeg zijn geterroriseerd door de GroenLinkse mobiliteitswethouder Judith Bokhove.

Meest heikele locatie is de Nieuwe Binnenweg waar de RET aan herstelwerkzaamheden is begonnen en die gaan voorlopig nog dagen duren. ‘’En ze hebben bij de RET vooralsnog geen idee hoe dit probleem aan te pakken, zo laat hun woordvoerder optekenen’’, laat Van Drunen weten, die zelf wel weet waar de crux zit. ‘’De werkzaamheden worden namelijk matig op elkaar afgestemd en dat is eerder regel dan uitzondering onder dit stadsbestuur.’’

Van Drunen heeft wethouder Bokhove nu een brief gestuurd met de vraag of zij van tevoren op de hoogte was van deze onwenselijke situatie, die in zijn ogen voor duizenden Rotterdammers een debacle zijn. Bovendien eist hij excuses van haar. De directie van de RET ging de wethouder al voor.