Leefbaar noemt uitspraken Aboutaleb ''absurd''

22 March 2021, 20:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Links Leefbaar-raadslid Hoogwerf

Leefbaar Rotterdam noemt de uitspraken van burgemeester Aboutaleb over de aankomende Ramadan in relatie tot de Avondklok ‘’absurd’’ en ‘’een klap in het gezicht van vele families die met Kerst, verjaardagen, Oud & Nieuw of begrafenissen hun families niet konden zien vanwege de coronamaatregelen.’’

‘’Laat staan voor de ondernemers bij wie het water aan de lippen staat en hun levenswerk in rook zien opgaan of al die jongeren, die opgesloten zitten op hun kamer of studio. Hoe rijmt u uw uitspraken met de voorheen zo ernstige en serieuze toon die u aansloeg over het coronavirus’’, schrijft raadslid Tanya Hoogwerf in een brandbrief aan Aboutaleb.

De burgemeester van Rotterdam zei eerder vandaag dat hij bij de ramadan – half april, als de avondklok nog geldt - ''problemen'' verwacht. Dit omdat het vasten eindigt rond negen uur ’s avonds. Volgens Aboutaleb komen moslims tijdens de vastenmaand veel bij hun familie over de vloer en zou het ‘’ingewikkeld’’ worden voor hem om zich aan de avondklok te houden.

Met deze uitspraken geeft Aboutaleb de moslims een vrijbrief om zich niet aan de avondklok te houden, vindt Leefbaar Rotterdam.

‘’Religieus georiënteerde samenkomsten staan niet boven de samenleving en de ongekende crisis die nu gaan is’’, aldus Hoogwerf, die voor de zekerheid aan Aboutaleb heeft gevraagd: ‘’Deelt u die mening?’’

In elk geval wil zij vastgesteld zien dat als de avondklok nog steeds in werking is – half april – dat er op basis van gelijke monniken, gelijke kappen op straat gehandhaafd zal worden.