Dagblad010 | Liep Vestia te hard van stapel in Tweebosbuurt?
mainImage

Liep Vestia te hard van stapel in Tweebosbuurt?

9 juni 2021, 22:09 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Vestia-directeur Straver en bouwwethouder Kurvers hebben andere opvattingen over de aanleiding van het sloopbesluit van de Tweebosbuurt en daar wil raadslid Jonker morgen in de actualiteitenraad helderheid over. De tegenstrijdigheid kwam aan het licht in het op 3 juni uitgezonden tv-programma De Opstandelingen van BNNVARA.

‘’Daarin was op een tot de verbeelding sprekende wijze te zien welke impact de sloopplannen van de gemeente Rotterdam heeft op de betrokken bewoners’’, aldus Jonker van de SP. In de uitzending vertelde Vestia-directeur Straver dat 'er te weinig oog was voor de mensen die er het diepst door geraakt' werden. Dat Vestia 'in het begin te hard is gegaan, dat er te weinig zorgvuldigheid was om mensen in het proces mee te nemen'.

‘’Vestia heeft volgens de heer Straver een fout gemaakt door te inhalig te zijn geweest met het binnenhalen van de zak geld (zoals hij dat noemt), waarmee gedoeld wordt op de tot medio 2018 geldende RVV voor het slopen van woningen. Wethouder Kurvers meldt in De Opstandelingen dat Vestia en de Huurdersraad Vestia destijds hebben aangegeven dat Vestia zorgvuldig te werk is gegaan. Waar de wethouder aan toevoegt dat er nu bewoners in de Tweebosbuurt zijn, die er belang bij hebben om dat beeld terug te draaien. Voorts was het sloopbesluit volgens de wethouder te billijken omdat er veel mensen weg wilden vanwege de sociale problematiek’’, aldus Jonker, die hom of kuit wil inzake de dubbele beeldvorming.