Léontine Meijer-van Mensch directeur-bestuurder Museum Rotterdam

11 July 2024, 09:20 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Tom Dachs
Léontine Meijer- van Mensch.

Léontine Meijer- van Mensch (1972) wordt per 1 oktober 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Museum Rotterdam. Met deze benoeming verwelkomt het museum, dat hard werkt aan de ontwikkeling van een nieuw stadsmuseum, een vooraanstaande professional uit de culturele sector met uitgebreide internationale ervaring. Momenteel is Léontine directeur van de volkenkundige musea van Leipzig, Dresden en Herrnhut. Daarvoor was ze adjunct-directeur van het Joods museum in Berlijn en docente aan de Reinwardt Academie Amsterdam. Léontine neemt de taken over van de huidige interim- bestuurder Siebe Weide, die haar tot eind dit jaar zal ondersteunen.

“Wij verwelkomen Léontine met open armen. Met haar can-do-mentaliteit, optimisme en lef zien wij in haar de perfecte persoon om verder vorm te geven aan het nieuwe stadsmuseum van Rotterdam.” – Patrick van Thiel, voorzitter Raad van Toezicht stichting Museum Rotterdam.

Léontine Meijer- van Mensch studeerde geschiedenis en Joodse studies in Amsterdam, Jeruzalem en Berlijn en Europees cultuurbehoud in Frankfurt/Oder. Daarna werkte ze voor verschillende onderzoeksprogramma’s en tentoonstellingsprojecten in Duitsland, Polen en in Nederland, als onderzoeker, docente en (adjunct) directeur. Tevens is Léontine voorzitter van de Ethische commissie van het International Council of Museums (ICOM).

“Ik verheug me op het wonen, werken en uitgaan in Rotterdam als Rotterdammer. Het museum van de stad is voor mij de plek waar dat samenkomt, een plek waar je graag naartoe gaat, een plek die verbindt. Ik hoop dat dat ook kan gelden voor veel Rotterdammers en zij die de stad bezoeken'', aldus Léontine Meijer-van Mensch.