Dagblad010 | Luigi Bruins vervolgt zijn loopbaan bij Smitshoek
mainImage

Luigi Bruins vervolgt zijn loopbaan bij Smitshoek

Luigi Bruins tekent bij Smitshoek. Manfred Dekkers en Simon Kelder (vlnr) kijken toe.
11 april 2021, 10:14 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Excelsior-speler Luigi Bruins had nadat hij twee weken geleden bekendmaakte aan het eind van dit seizoen te stoppen met betaald voetbal de amateurclubs voor het uitkiezen. Zaterdagmiddag tekende hij een contract voor drie seizoenen bij Smitshoek, omdat hij bij deze club ‘het beste gevoel’ heeft.

Voor Smitshoek betekent de komst van de technisch begaafde middenvelder een enorme kwaliteitsimpuls, want dat Luigi Bruins uitstekend kan voetballen staat voor iedereen vast.
Voor de meesten is hij de speler van Excelsior, want daar doorliep hij de hele jeugdopleiding en debuteerde hij in 2004-2005 in het eerste elftal. Dat was onder trainer Mario Been, die de Kralingse club in 2006 kampioen van de eerste divisie maakte. De technicus beleefde zijn beste jaren bij Feyenoord. Trainer Bert van Marwijk had veel vertrouwen in hem. In 2008 won Luigi Bruins met Feyenoord de KNVB-Beker. ‘’We werden op de Coolsingel gehuldigd. Dat was na het kampioenschap met Excelsior mijn tweede hoogtepunt in mijn loopbaan en ik kijk met buitengewoon veel plezier op mijn anderhalf jaar bij Nice terug. Dat was een mooi avontuur’’, aldus Bruins tijdens zijn tekenmoment bij Smitshoek met Simon Kelder, Manfred Dekker, trainer Edwin de Koning en Marcel van den Eijnden van deze Barendrechte club.

Trainersdiploma’s
In 2014 keerde Luigi Bruins, nu 34 jaar, terug op Woudestein. Enkele weken geleden werd bekend dat de speler, die onlangs zijn 250e officiële wedstrijd voor Excelsior Rotterdam speelde, zich gaat richten op zijn werkzaamheden als jeugdtrainer en op zijn maatschappelijke carrière. Hij blijft jeugdtrainer bij Excelsior, wil trainersdiploma’s gaan behalen en gaat trainingen verzorgen bij het Thorbecke, een middelbare school in Rotterdam. Daarnaast heeft hij zich nog voor drie seizoenen als voetballer verbonden aan Smitshoek.

Veel plezier
‘’En daar heb ik uiteraard ook veel zin in. Ik ken voorzitter Simon Kelder uiteraard van Excelsior. Ik woon op loopafstand van Smitshoek in Barendrecht, dus ik heb al enkele wedstrijden bezocht. Het lijkt mij leuk om mijn loopbaan hier voort te zetten, want aan het voetballen beleef ik nog altijd heel veel plezier.’’
 
 


Foto: Smitshoek