Man aangehouden in de wijk Hoogvliet na geweldsincident

29 January 2023, 11:44 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
AS Media

Het Team Parate Eenheid van de politie heeft zaterdagavond 28 januari samen met de dienst speciale interventies een instap gedaan bij een portiekwoning op de Erica in Hoogvliet.

De politie kreeg rond 19.45 uur de melding binnen van een schietpartij op de Doctor Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen en ging samen met onder andere een traumahelikopter naar het adres in Vlaardingen. Een man werd gewond aangetroffen en deze bleek meerdere keren te zijn gestoken en hierna met een balletjespistool te zijn beschoten. Omdat de verdachte vermoedelijk in een woning in de buurt aanwezig zou zijn, werd daar een instap gedaan door de politie. In de woning werd de verdachte niet aangetroffen. De politie kreeg al snel in het onderzoek naar het geweldsincident een andere locatie binnen.

In de wijk Boomgaardshoek in Hoogvliet lukte het de politie wel om hem aan te houden. Samen met de politiehelikopter werd de woning in beeld gebracht en heeft rond 21.45 uur het Team Parate Eenheid en de dienst speciale interventies een inval bij de portiekwoning op de Erica gedaan. In de woning werd een man aangetroffen die aan signalement voldeed en deze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een moeder en kind die ook aanwezig in de woning waren, zijn door de politie opgevangen.