Man in Deventer gecontroleerd na melding schutter Zwijndrecht

26 January 2023, 17:00 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De politie is donderdag in Deventer groots uitgerukt nadat een tip binnenkwam dat de voortvluchtige verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht hier gezien was, bevestigt de politie na berichtgeving van lokale media. Er is iemand gevonden en aangesproken, maar het bleek niet om de vermeende schutter te gaan. De politie was ook in twee scholen om camerabeelden op te vragen.

"We nemen zo'n tip natuurlijk serieus", legt de politiewoordvoerder uit, die verder meldt dat het voor de gecontroleerde persoon "natuurlijk heel vervelend is om zo in de aandacht te komen. Je zal op die manier aangesproken worden. Maar we moeten natuurlijk in actie komen na zo'n tip."

Volgens De Stentor stonden agenten met kogelwerende vesten aan het begin van de middag bij hogeschool Saxion en mbo-school Aventus. Wie de tip deed, kan niet worden gemeld.

De politie Rotterdam kan niets zeggen over hoeveel meldingen binnenkomen van mensen die denken de voortvluchtige Minh Nghia Vuong te hebben gezien. "We wegen alle meldingen die binnenkomen en gaan tot actie over als daar aanleiding voor is. Dat leidt er natuurlijk ook toe dat het loos alarm blijkt. Dat hoort erbij. Feit blijft dat de rol van het publiek van grote waarde is."