Dagblad010 | Masterplan Hofbogen mag andere groen niet aantasten
mainImage

Masterplan Hofbogen mag andere groen niet aantasten

4 mei 2021, 17:46 uur
Rotterdam & Regio

De wijkraad Bergpolder heeft gevraagd om bij de verdere ontwikkeling van het Hofbogendak de kwaliteit van het spaarzame groen langs die route niet te vernietigen. Het gaat daarbij om het Tak van Poortvliet-park, De Tuin van Noord aan de Gordelweg en de bomen aan de Insulindestraat.

Volgens de schetsontwerp van het Masterplan van de Hofbogen, die weliswaar de ambitie schetst van belangrijke thema’s als ‘’recreatieve routes en verblijf, klimaatadaptatie en biodiversiteit’’, lijkt het er echter op dat deze plekken aangepast moeten gaan worden ten behoeve van het project.

‘’Hierdoor kan een beeld ontstaan van een roekeloos bomenkappen en verwijderen van het beperkte groen in de wijk’’, schrijft de wijkraad aan wethouder Wijbenga en geven hun angst ook een naam: de verwijderde bomen aan de Vijverhofstraat.

Toen stak niemand van de coalitie een hand uit en was GroenLinks een week lang muisstil.

Het terugplaatsen van bomen is meestal het zoethoudertje, ‘’maar dat heeft zeker de eerste 10 jaar niet hetzelfde effect als de bomen die er nu staan’’, aldus de wijkraad, die overigens happy is met het Hofbogenproject, maar wel waakzaam blijft.

 


Foto: Gemeente Rotterdam