Meldplicht Rotterdamse ambtenaren aan BuitenBeter-app

12 September 2020, 20:40 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Als gevolg van de toenemende irritatie in Rotterdam over de rommel naast containers heeft Leefbaar Rotterdam voorgesteld om ook de ambtenaren van Stadsbeheer melding te laten maken van aangetroffen grof vuil, overvolle containers en achterstallig (groen) onderhoud. Als het kan ook meteen het desbetreffende vuil meenemen. ‘’Op deze manier kan de gemeente nu eens echt effectief bijdragen aan een schonere stad’’, voegt raadslid Van Schaik toe aan zijn verzoek.

‘’Wat de Rotterdammers zien als zij uit hun raam kijken is één grote vuilnisbelt en verder voorbijrijdende vuilniswagens, veegkarren en auto’s van de handhaving die de troep bij de containers niet opruimen. Nu is dat in eerste instantie ook niet gelijk hun taak, maar voor de Rotterdammers lopen de irritaties hoog op als zij die dienstauto’s nota bene langs zien rijden en dan na een paar dagen het vuil nog steeds op straat zien liggen. Dit allemaal omdat de voorbijrijdende ambtenaren geen melding hebben gemaakt’’, aldus Van Schaik. ‘’Terwijl van de Rotterdammers zelf wel wordt verwacht dat zij de BuitenBeter-app gebruiken of 14010 bellen.’’

Als wethouder Wijbenga het een goed idee vindt - de meldplicht voor ambtenaren - zou hij – volgens Van Schaik – meteen ook de voorrang van de ambtenaren van Stadsbeheer op de BuitenBeter-app kunnen instellen, zodat hun meldingen met spoed kunnen worden opgepakt.