Mogelijk minderjarige relschoppers Feyenoord in beeld

9 August 2021, 21:32 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft maandagavond herkenbare beelden online gezet van twee, mogelijk minderjarige relschoppers die in mei de laatste training verstoorden voorafgaande aan het duel Feyenoord-Ajax. Hun beelden waren aanvankelijk geblurd weergegeven, maar dat leidde niet tot opsporing.

Volgens de politie kregen agenten tijdens die training zwaar vuurwerk, stenen en verkeersborden om de oren. Daarbij liepen zes politiemensen gehoorschade op.

Eerder zijn al acht verdachten aangehouden. Van hen is er een voor de rechter geweest, hij heeft een taakstraf van 180 uur gekregen. Andere verdachten zijn inmiddels herkend en zullen binnenkort worden aangehouden. Met de publicatie van de beelden hoopt de politie ook de laatste, nog niet herkende relschoppers te kunnen oppakken.

De rellen ontstonden op 8 mei, na strenge controles wegens een eerder incident in januari toen supporters zich niet aan de coronamaatregelen hielden en massaal vuurwerk afstaken. Om die reden werd in mei actief gecontroleerd op bezit van vuurwerk en naleving van de coronamaatregelen.

Circa 200 supporters lieten zich fouilleren, maar op een ander gedeelte rond het terrein keerden tientallen supporters zich tegen de politie. Daarbij werd met Cobra’s gegooid, die met hun enorme explosies gehoorschade hebben veroorzaakt bij meerdere agenten.


Door: ANP