mainImage

Mondkapje in het centrum: dit is wat we vandaag zagen

29 september 2020, 20:32 uur
Rotterdam & Regio

Met een mondkapje op shoppen in de stad. Dat is het dringende advies van het kabinet, maar in Rotterdam lijken maar weinig mensen zich daaraan te houden. En ook de winkeliers nemen het nog niet zo nauw, zo zien we tijdens een rondje door het centrum.

Mondkapjes maken dinsdag amper deel uit van het straatbeeld in het winkelgebied in het centrum, slechts een enkeling draagt er een. In zowel de Koopgoot als op het Binnenwegplein of op de Lijnbaan zijn er geen winkels die klanten vragen om een mondkapje op te zetten bij het betreden ervan. Alleen een schoenenwinkel op het Beursplein laat via een briefje in de etalage weten dat mondmaskers welkom zijn.

In winkels zoals de H&M, HEMA en Zara zijn dinsdagavond nog redelijk wat mensen aan het shoppen. De meerderheid van hen heeft geen mondkapje op en bij de deur worden bezoekers er ook niet op gewezen om er eentje op te zetten. 

Bij de Bijenkorf zetten de meeste klanten uit zichzelf al hun mondmaskertje op voordat ze naar binnengaan. Zelfs de straatkrantverkoper voor de deur van de winkelketen draagt er een. "Dat is wel zo veilig toch", zegt hij. Bij binnenkomst in de Bijenkorf staan veiligheidscoördinatoren om mondkapjes uit te delen, voor zover dat nog nodig is. "Ik heb vandaag wel regelmatig moeten vragen aan klanten of ze hun kapje omhoog willen doen in plaats van alleen over hun mond", vertelt een medewerkster op de kledingafdeling. "Maar verder maken mensen er weinig problemen over."


Foto: ANP