Moskeeën Rotterdam niet in overtreding tijdens offerfeest

6 September 2020, 12:21 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Moskeeën zijn niet in overtreding als zij het collectieve gebed door laten gaan, ook al doet burgemeester Aboutaleb het dringende verzoek dit in coronatijd niet te doen.

Dit antwoordt locoburgemeester Bert Wijbenga op de vraag van PVV-raadslid Meeuwissen of hij bekend was met het feit dat de leiding van de Kocatepe Moskee in de Afrikaanderwijk de oproep van de burgemeester om het offerfeest thuis te vieren negeerde en de coronaregelgeving aan zijn laars lapte?

‘’Tijdens het collectieve gebed gelden de regels dat binnen maximaal 250 personen aanwezig mogen zijn, er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en dat personen moeten zitten’’, aldus Wijbenga. ‘’Als aan die maatregelen wordt voldaan, wordt er niet tegen een collectief gebed opgetreden. De naleving is gecontroleerd via steekproeven en dit heeft niet tot handhaving geleid.’’

Meeuwissen stelde ook de volgende vraag: Deelt u de mening van de PVV dat islamaanhangers en islamorganisaties met de dag meer lak aan onze wetten en regels hebben? Antwoord Wijbenga: Nee.