mainImage

Museum Boijmans flink in de steigers

8 juli 2022, 13:07 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het ziet er met het fraaie groen uit als een groot buitenkunstwerk, de vele metalen buizen in en om het Museum Boijmans van Beuningen, maar het gaat hier om wat anders. In het museumgebouw vindt dit moment een gigantische asbestsanering door aannemer A.Van Liempd sloopbedrijven plaats en daar heeft dit buizenstelsel mee te maken.

Het maakt onderdeel uit van het grote renovatieplan van het museum voor een bedrag van € 223 miljoen euro. Het museum naar een ontwerp van architect Ad van der Steur aan de Mathenesserlaan werd geopend in 1935 en verhuisde daar naar toe vanuit het Schielandshuis. Het gebouw heeft sinds die tijd al diverse verbouwingen en uitbreidingen doorgemaakt. Door de grote verbouwing en sanering is het museum voorlopig zeven jaar lang gesloten voor publiek.

In deze transitieperiode loopt het programma door en blijft de collectie zichtbaar bij buurtmusea, het Erasmus MC en in Rotterdamse schoolklassen. Ook reizen topstukken naar musea over de hele wereld. Intussen is vorig jaar het opvallende Depot Boijmans van Beuningen geopend waar een groot deel van de collectie van het museum zichtbaar voor publiek kan worden bezocht.


Foto: LMOFOTO