Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

11 April 2021, 19:16 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP
De enorme muurschildering van Jeangu Macrooy.

De enorme muurschildering van Jeangu Macrooy naast Rotterdam Ahoy begint steeds meer vorm te krijgen. Kunstenaar Tymon de Laat is een week bezig met het kunstwerk en het gezicht van de songfestivalkandidaat staat inmiddels grotendeels op de muur.

De komende week werkt De Laat verder aan de schildering, die speciaal voor het liedjesfestijn wordt neergezet. Dan zal hij zich vooral richten op de achtergrond. "De hoopvolle blik van Jeangu staat gericht op de horizon en de toekomst, waarbij het licht van de nieuwe dag op zijn gezicht zal strijken", zei De Laat eerder over zijn ontwerp. "Op de achtergrond komen vele plantachtige vormen, die geïnterpreteerd kunnen worden als bladeren of wortels." De kleurrijke plantachtige vormen staan volgens hem voor de diversiteit van de maatschappij en het vrij zijn om alle kanten op te groeien.

De muurschildering is een van de projecten die door zogeheten 'citydressers' van het Eurovisie Songfestival worden ingezet, zodat Rotterdam er tijdens het evenement op zijn best uitziet. Het initiatief van de muurschildering komt van Stichting Hiphop In Je Smoel.

Behalve het werk van De Laat heeft de stichting ook een ander project opgezet om Rotterdam 'aan te kleden'. Op de parkeerplaats naast Rotterdam Ahoy zullen kunstenaars uit zes deelnemende landen gezamenlijk werken aan een street art-installatie die bestaat uit grote zeecontainers.


Door: ANP