Na Piet Costa ook Rotterdamse Hassan gearresteerd

9 October 2020, 17:54 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De politie heeft nu ook de rechterhand van de Rotterdamse cocaïnetijger Piet Costa (bijnaam van Roger P.) opgepakt. Het gaat om de 37-jarige Hassan M., die in de onderwereld doorgaat als ’Rotterdamse Hassan’. Beiden worden beschouwd als de breinen van het gebouwde martelcomplex in de Wouwse Plantage in Noord Brabant.

Het van zeecontainers en geluidsisolerende platen en folie gebouwde martelgebouw moest dienst gaan doen voor mannen die zich in het drugscircuit niet hielden aan de opdrachten en regels van de onderwereld. Bij ontdekking van hun territorium in het bosrijke deel van Noord Brabant werden cellen waargenomen met handboeien aan het plafond en op de vloer. Ook was er een ‘behandelkamer’ met een speciale pijnstoel gebouwd. 

De politie had de complexe zaak ontdekt omdat het wist in te breken bij de telecomservice EncroChat, waar de onderwereld zich safe waande en figuren als Piet Costa met andere drugssmokkelaars communiceerde onder de naam ‘Luxury Balloon’. Alle kopstukken hadden een bijnaam. Maar die heeft hun arrestatie niet kunnen voorkomen.