Nike vestigt zich met winkel op Lijnbaan 111 in Rotterdam

8 November 2023, 14:03 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Ooit was dit de plek waar het Coolsingelziekenhuis in Rotterdam lag, zelfs voor een gespaard deel nog tot na de oorlog tot aan de opening van het Dijkzigt Ziekenhuis begin jaren '60. Alleen de oude plataan, geplant in 1851 en het poortje herinneren daar nog aan. Hier is in de loop der jaren veel verbouwd en nieuw gebouwd, recent nog met  het woon - en winkelgebied Forum. Aan de overkant van Forum, kruispunt Lijnbaan-Oldenbarneveltplaats vindt op dit moment ook een grote verbouwing plaats en is een deels bestaand pand (ooit begonnen als Gerzon) geheel uitgebroken.

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een huurovereenkomst gesloten met het Amerikaanse sportbedrijf Nike voor Lijnbaan 111. De nieuwe winkel van Nike wordt verdeeld over de begane grond en de verdieping. In de maanden september tot en met december 2023 ondergaat het gehuurde pand een flinke opknapbeurt, waarbij de gevel volledig wordt vernieuwd en de unit wordt verduurzaamd. Naar verwachting zal Nike in het voorjaar van 2024 haar deuren openen voor het winkelend publiek. Lijnbaan 111 maakt onderdeel uit van het complex van Bouwinvest van ruim 9.000 m2 aan winkels, centraal gelegen in het kernwinkelgebied van Rotterdam.

Bekende huurders zijn Levi’s, Both, Intertoys, Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. De winkel zal worden geëxploiteerd door Fox/Retailors, een toonaangevende franchisepartner van Nike in 17 landen in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten.