Noodopvang Oud-Beijerland dicht, andere plekken blijven open

30 June 2023, 14:24 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Een crisisnoodopvanglocatie in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland gaat dicht. Het buurtcentrum De Lindenhoeve is in slechte staat en moet worden gesloopt, meldt de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Die beheert de opvanglocaties in de regio.

De laatste bewoners worden vrijdag en zaterdag naar andere opvangplekken gebracht. Zo'n 38 mannen gaan naar een boot in Stellendam op Goeree-Overflakkee, 18 vrouwen worden voorlopig in Hendrik-Ido-Ambacht opgevangen. Gezinnen met kinderen waren eerder al vanuit Oud-Beijerland naar andere plekken in Nederland gebracht.

Drie andere locaties in de regio blijven langer open, om te voorkomen dat het tekort aan opvangplekken erger wordt. De opvanglocaties in het gemeentekantoor van Sliedrecht en op een boot in Papendrecht zijn tot 1 december beschikbaar, hebben de beide gemeenten eerder besloten. Daar zitten in totaal ongeveer honderd mensen.

Asielzoekers mogen tot eind maart volgend jaar in Bleskensgraaf (gemeente Molenlanden) blijven. Sinds januari worden ongeveer vijftig mensen daar opgevangen in een kantoorpand. In april moeten ze naar een andere plek gaan.

Ook op andere plekken in het land blijven gemeenten zoeken naar tijdelijke opvangplekken voor asielzoekers. Zo wil Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland) kijken of het mogelijk is om asielzoekers 5 tot 10 jaar lang op te vangen. Op de nog onbekende locatie zouden 150 tot 300 mensen een plek moeten krijgen. Voor het einde van het jaar wil de gemeente een besluit nemen.

 


Door: ANP