mainImage

Noordsingelgevangenis biedt nu plek aan 57 woningen

9 oktober 2020, 10:54 uur
Rotterdam & Regio

Wonen in een voormalige gevangenis. Dat kan nu in Rotterdam. In de Noordsingelgevangenis in Noord zijn 57 nieuwe woningen opgeleverd aan de toekomstige bewoners. Met de oplevering van de laatste woning, gerealiseerd in de voormalige cellenvleugels, zijn de bouwwerkzaamheden afgerond. Met de transformatie van de Noordsingelgevangenis die in 2018 van start ging, is het terrein nu veranderd in een woon- en leefomgeving waarbij de openbare buurttuin momenteel nog wordt aangelegd. 

De Noordsingelgevangenis uit 1872 heeft ruimte geboden aan 340 cellen, die zijn getransformeerd naar 57 unieke woningen. ''De combinatie van oud en nieuw en de unieke woonomgeving sprak ons enorm aan in Tuin van Noord. Na de sleuteloverdracht wordt de gietvloer aangebracht, de keuken geplaatst en volgend jaar richten we de tuin in. We hopen tijdens de feestdagen van ons thuis te genieten. Wie kan er nu zeggen dat je er naar uitkijkt de gevangenis in te gaan”, aldus de nieuwe bewoners Jeroen en Marieke.

''Na een intensieve bouwperiode is de oude gevangenis aan de Noordsingel getransformeerd naar 57 prachtige woningen met hedendaags wooncomfort. We zijn trots op het eindresultaat en de samenwerking met onze partners”, aldus Wout van der Waal, adjunct-directeur Zuidwest bij BAM Wonen. 


Foto: BAM