Olympia College aan de Olympiaweg wordt gerenoveerd

11 November 2022, 12:49 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Olympia College, vroeger de Nicolaas Witsenschool, aan de Olympiaweg wordt gerenoveerd. De school blijkt een monument te zijn. De school ligt tegenover park De Twee Heuvels en vlakbij de rotonde Klein Nieuwland en werd in 1967 als eerste middelbare school van IJsselmonde gebouwd en geopend als Nicolaas Witsen in 1968.

Het schoolgebouw welke nu Olympia College als naam draagt bestaat uit drie elementen: het theoriegebouw, met de les en tekenlokalen, directie en personeelsaccommodatie, centrale garderobe, en rijwielkelder. Het praktijkgebouw met werkplaatsen voor hout en metaalbewerking, diesel en electromontage, de lasserij, de hal voor de scheepsbouw, instructielokalen, wasplaatsen en bergruimten, en het gymlokaal.

Het schoolgebouw is bijzonder in architectuur door gevel- en bouwsysteem dat afkomstig was uit de scheepvaart. De renovatie van het Olympia College is naar een ontwerp van een gespecialiseerd architectenbureau WDJArchitecten die kenmerkende elementen van het gebouw intact wil laten en naar binnen toe toekomstgericht naar de maatstaven en eisen van dit moment.