OM: geen verband tussen aanhouding en dood 42-jarige man

21 September 2022, 17:38 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Digitaal Dagblad
Advocaten staken om betaalbare rechtshulp

Er lijkt geen verband te zijn tussen de arrestatie en de onwelwording van de 42-jarige man uit Rhoon (Zuid-Holland) die vrijdagavond overleed in een ziekenhuis. Dat concludeert het OM uit sectie die door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op het lichaam van de man verricht is. De man werd op 8 september met geweld aangehouden en raakte in coma nadat hij diezelfde avond onwel was geworden.

De man werd aangehouden op de Zwaluwlaan in zijn woonplaats omdat hij ruzie maakte. Hij gedroeg zich volgens de politie agressief, waardoor agenten hem bij de arrestatie moesten taseren. Toen dit geen effect had, werd een politiehond ingezet die hem in zijn been beet.

Daarop kon de man worden overgebracht naar een politiebureau in Spijkenisse, waarvandaan een ambulance hem naar het ziekenhuis vervoerde. Ook in de ambulance zou hij onrustig zijn geweest. Eenmaal in het ziekenhuis raakte hij onwel. Hij raakte in een coma en overleed.

Uit de sectie komt volgens het OM naar voren "dat er vooralsnog geen causaal verband bestaat tussen de arrestatie en de onwelwording in het ziekenhuis. Het feitenonderzoek van de Rijksrecherche is nog niet afgerond. Vanwege dit lopende onderzoek kunnen er op dit moment verder geen mededelingen worden gedaan."

 


Door: ANP