Ondernemersbalie in Rotterdam viert veertig jarig bestaan

3 April 2024, 10:29 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam

De Ondernemersbalie in Rotterdam bestaat 40 jaar. Wat 40 jaar geleden begon aan een bureau in het toenmalige Hulp en Informatiecentrum in de Bibliotheek in Rotterdam is uitgegroeid tot een balie in de Kamer van Koophandel. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen over ondernemen in Rotterdam.

De Ondernemersbalie is 40 jaar geleden opgericht om de vele ondernemersvragen uit de stad te beantwoorden op een centrale plek. Dat was toen nog uniek, Rotterdam was de enige gemeente die deze dienstverlening aanbood. De afgelopen 40 jaar zijn via de Ondernemersbalie 100.000 ondernemersvragen beantwoord. Het leveren van een goede dienstverlening staat nog steeds hoog op de agenda van de gemeente Rotterdam. Het Mkb Actieprogramma (maart 2023) focust zich op het verder helpen van 10.000 ondernemersvraagstukken en het toekomstbestendig maken van Rotterdamse ondernemers.
 
Ondernemersbalie voor persoonlijk contact
Ondernemers die toch digitaal vastlopen, er bij het klantcontactcentrum van de gemeente niet uitkomen, of om een andere reden persoonlijk in contact willen komen, kunnen bellen, mailen of langskomen bij de Ondernemersbalie. De balie is te vinden op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel aan de Blaak 40. Deze is geopend op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De Ondernemersbalie is tussen 9.00 en 17.00 uur ook telefonisch en per mail bereikbaar. Met de persoonlijke service bij de Ondernemersbalie biedt de gemeente veel ondernemers dienstverlening op maat.

Wethouder Robert Simons geeft aan dat Rotterdam een echte ondernemersstad is. En dat het mkb goed is voor maar liefst 230.000 banen. Dat komt neer op 60% van de werkgelegenheid in de stad. Daarom is het belangrijk dat onze ondernemers direct op de juiste plek bij de gemeente terecht komen als ze vragen hebben of als ze ergens tegenaan lopen. Dat doen we op de site Ondernemen010 met een live chat. En bij de Ondernemersbalie word je persoonlijk geholpen door een collega van de gemeente.