Ook IJsselmonde krijgt 32 nieuwe woningen in het groen

4 February 2021, 14:14 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Artist Impression De Buitenkans

Aan de noordkant van het onlangs gerenoveerde stadspark De Twee Heuvels komen twee nieuwe wooncomplexen onder de naam De Buitenkans. Op deze locatie kunnen bewoners vanaf 2023 genieten van wonen in het groen. Naar verwachting start de verkoop van deze 32 grondgebonden woningen nog in het eerste kwartaal van dit jaar.

De Buitenkans bestaat uit twee woonclusters, die allebei aan de rand van het park liggen. 

Het grootste verschil? Buurtschap Waterstate, in het westen van het park, wordt omgeven door natte natuur. Verwacht hier straks woningen omringd door kleine waterpartijen, biezen en bloeiende oeverplanten. Aan de oostzijde van het park verrijst Buurtschap Groenewoude. Daar zal een groene oase worden aangeplant, met bijvoorbeeld bloemrijke grassen, vaste planten en bloeiende heesters.

Op de twee terreinen worden in totaal 12 drie-onder-een-kap woningen en 20 twee-onder-een-kap woningen gebouwd, die variëren in grootte van 145 m2 tot 170 m2. De royale woongedeeltes van deze huizen worden allemaal op de eerste verdieping gerealiseerd. Daardoor ontstaat een geweldig uitzicht op het parklandschap. Verwacht daarnaast ook ruime terrassen, verdiepingshoge raampartijen en een eigen parkeergelegenheid voor een optimaal woongenot.

De verkoop van dit nieuwbouwproject start nog in het eerste kwartaal van dit jaar. Naar verwachting wordt nog voor het einde van 2021 begonnen met de bouw van de woningen.