Oplevering nieuwbouwlocatie Tamboer in Crooswijk in 2025

11 June 2024, 12:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Niet alleen Rotterdam Zuid met de Tweebosbuurt kent een grote slooplocatie maar ook in Crooswijk is een flink gat geslagen tussen de Pijperstraat, Boezemstraat en de Tamboerstraat. Een flink aantal woningen van vaak meer dan honderd jaar oud moest daar wijken voor de aanstaande nieuwbouwprojecten Tamboer I en II. Deze projecten vinden gefaseerd plaats. De corporatie Havensteder bouwt aan de Boezemstraat en de Pijperstraat 51 sociale huurwoningen. Het bouwplan bevat 4 rolstoeltoegankelijke woningen.

Oplevering wordt verwacht in 2025. Aan de Tamboerstraat, Crooswijkseweg en de Pijperstraat ontwikkelen Jumbo Supermarkten en Niersman Projectontwikkeling een nieuw project met twee supermarkten met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Daarboven komen 84 vrije sector koop- en huurappartementen, die een eigen deel van de parkeergarage gebruiken.

De start van de bouw start binnenkort. Intussen heeft Havensteder haar woningen aan de Tamboerstraat oostzijde verkocht aan New Elements Real Estate. Het is te kostbaar om deze woningen te renoveren tot sociale woningen. New Elements Real Estate start in 2024 met de renovatie. Met de nieuwbouw wordt de Tamboerstraat wordt opnieuw ingericht en het riool wordt vernieuwd. Het trottoir aan de Crooswijkseweg vóór de supermarkten wordt ook verbeterd. De Pijperstraat wordt met 2,5 meter verbreed, zodat het mogelijk en veiliger wordt de fietsers aan de nieuwbouwzijde een eigen fietspad te geven.

 


Door: ANP