Dagblad010 | Oud-doelman Pim Doesburg (77) overleden
mainImage

Oud-doelman Pim Doesburg (77) overleden

18 november 2020, 13:09 uur
Rotterdam & Regio

Oud-doelman Pim Doesburg is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stond in de jaren zestig, zeventig en tachtig onder de lat bij Sparta en PSV en was daarna bij Feyenoord jarenlang keeperstrainer in de periodes van Leo Beenhakker en Bert van Marwijk. In totaal speelde hij 687 eredivisiewedstrijden, waarmee hij nog altijd recordhouder is. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands elftal.

Pim Doesburg, opgegroeid in Oud-Mathenesse, begon zijn loopbaan bij Sparta, de club waarmee hij in 1966 de KNVB-beker won. In 1967 stapte hij over naar PSV, waar hij werd opgevolgd door Jan van Beveren, die ook van Sparta kwam. In 1970 keerde hij terug op Het Kasteel. Tien jaar later tekende hij opnieuw in Eindhoven. Met PSV werd hij in zijn tweede periode twee keer landskampioen (1986 en 1987).
 
Na zijn carrière werd hij keeperstrainer. Eerst bij Sparta en later ook bij Feyenoord en Oranje. Een functie die hij combineerde met het drijven van een aantal sportzaken in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs, die vorig jaar failliet gingen.

De laatste tijd leed Pim Doesburg aan dementie en bracht hij door in een verpleeghuis.

 


Foto: Kick Uitgevers / Ton den Haan