mainImage

Oude Kerk in Charlois krijgt opknapbeurt

6 juli 2022, 16:59 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Een flink deel van de Oude Kerk in Charlois is ingepakt en binnen is in verband met het zwevende stof als gevolg van werkzaamheden het kerkmeubilair en beroemde Hess-orgel afgeschermd. Er vindt in verband met de slechte toestand van de kerkramen groot onderhoud plaats aan de glas in loodramen en m.n. het houtwerk en de lijsten.

De klus is in handen van een gespecialiseerd bedrijf Tukker. De kerk en met name de toren is het oudste gebouw van het huidige Charlois en stamt uit 1660, de geschiedenis gaat echter nog verder terug tot in 1467 als Clemenskerk. In 1868 vond er een grote verbouwing geweest van de kerk in verband met de slechte toestand van het gebouw en met de toename van het aantal inwoners.

De kerk is onderdeel van de Protestantse Kerk en heeft diverse grote veranderingen/verbouwingen doorgemaakt, ook in deze eeuw waardoor het mogelijk werd de kerk multifunctioneel te gebruiken feesten en partijen, concerten, kunst en cultuur. De Oude Kerk wordt tegenwoordig beheerd door de Stichting tot instandhouding en beheer van de Oude Kerk te Rotterdam-Charlois in de wandelgangen ‘Beheerstichting’.


Foto: LMOFOTO