mainImage

Pand Het Praktijk College Charlois wordt bijna opgeleverd

1 juli 2022, 11:14 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het nieuwe schoolgebouw voor Het Praktijk College Charlois op de hoek Talingstraat met de Boergoensevliet in Rotterdam wordt bijna opgeleverd. Bedoeling is dat de school na de zomervakantie geopend wordt. De school is naar ontwerp van Spring Architecten gebouwd en vernieuwd in verbinding met het oude schoolgebouw waar ooit de Jacob Juchschool zat.

HPC Charlois is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdamen. Dat richt zich speciaal op de doelgroep van kwetsbare jongeren. Deze  leerlingen werken grotendeels praktisch of praktijkgericht. Vanaf jaar twee lopen zij extern stage bij bedrijven en organisaties uit de omgeving. Deze externe stage wordt voorbereid door eerst intern stage te lopen en wordt in hogere leerjaren steeds verder uitgebreid.

Hierna gaan leerlingen grotendeels aan de slag bij een bedrijf of organisatie en HPC begeleid hen in dit proces. De voorbereiding op zelfstandig wonen, werken en leven is de belangrijkste opdracht. De leerlingen van de school zijn tijdens de verbouwing ondergebracht in een schoolgebouw (oude LTS) aan de Huismanstraat.


Foto: LMOFOTO