mainImage

Plaatsen windmolens bij het Vaanplein gaat door

Vaanplein (vanaf Zuid)
2 september 2020, 23:39 uur
Rotterdam & Regio

Het plaatsen van windmolens bij het Vaanplein gaat door. Het verzoek van het Rotterdamse Leefbaar-raadslid Simons om hiervan af te zien, omdat volgens hem inwoners van Charlois, IJsselmonde en Barendrecht hier veel hinder van zullen ondervinden, is door wethouder Bonte afgewezen. ‘’Zijn antwoord was nee, we gaan we ermee door’’, twitterde Simons.

In Barendrecht was door de politieke partij EVB en de Stichting Wind van Voren zelfs een petitie gestart tegen de plannen, maar ook die lijkt vooralsnog vergeefs. De petitie – met de in Rotterdam wonende Sylvia Campbell als initiatiefneemster - is weliswaar aan het stadsbestuur van Barendrecht aangebonden, maar de kans dat er van de basisplannen wordt afgeweken is klein. GroenLinks in Barendrecht is namelijk een enthousiast voorstander van de windpalen en Leefbaar Rotterdam zegt te weten dat GroenLinks in die gemeente – net als in Rotterdam – binnen de coalitie de lakens uitdeelt.

De windpalen, die net zo hoog worden als de Euromast, komen op het grondgebied van Barendrecht. De EVB is in Barendrecht verreweg de grootste politieke partij, maar is bij de vorming van een nieuw stadsbestuur in 2018 buiten de coalitie gehouden.