Dagblad010 | Plan voor circa 800 woningen op Kop van Feijenoord
mainImage

Plan voor circa 800 woningen op Kop van Feijenoord

De Kop van Feijenoord, met de woontoren
4 mei 2021, 00:02 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De gemeente Rotterdam wil circa 800 woningen laten ontwikkelen op de Kop van Feijenoord, bij de Piekstraat. De bedoeling is om nieuwbouw te combineren met herontwikkeling van bestaande industriegebouwen. Er komt nadrukkelijk ruimte voor kleine bedrijvigheid. De nu nog stenige omgeving zal ook meer groen krijgen. 

‘’In dit verborgen stukje Rotterdam op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas willen we een woon-werkgebied maken’’, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). ''De Piekstraat is een gebied met oude industriegebouwen dat veel kansen biedt voor ontwikkeling, bijvoorbeeld voor woningen voor alle inkomensgroepen.”

Met de nieuwe plannen wordt de doorstroommogelijkheden voor bewoners van Feijenoord vergroot. De Piekstraat maakt onderdeel uit van de Kop van Feijenoord, een langgerekt gebied aan de Maas dat op termijn plaats gaat bieden aan woningen voor alle inkomensgroepen en kleinschalige bedrijvigheid. Feijenoord is een van de zeven focuswijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). De bestaande woningvoorraad bestaat voor het overgrote deel uit sociale huurwoningen. Binnen de wijk is een beperkte hotelfunctie of horeca mogelijk.

Op de meest zuidelijke punt van de Piekstraat ontwikkelt Heijmans een woontoren. Deze bouwontwikkeling valt buiten de reikwijdte van het ambitiedocument. Er loopt een zaak bij de Raad van State tegen de bouw van de toren. De einduitspraak wordt dit jaar verwacht.


Foto: Heijmans