Polen testen negatief, blijven tot woensdag in quarantaine

17 May 2021, 14:29 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Alle leden van de Poolse songfestivaldelegatie zijn negatief getest op het coronavirus. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Alle leden blijven uit voorzorg voorlopig wel in quarantaine. Ze hoeven woensdag, als de repetities voor de tweede halve finale beginnen, pas in Rotterdam Ahoy te zijn.

Zowel binnen de Poolse als IJslandse bubbel werd afgelopen weekeinde iemand positief getest. Beide delegaties moesten daarna in quarantaine en een PCR-test doen. De resultaten van de IJslandse delegatie zijn nog niet binnen. Zij blijven voorlopig in hun hotel en hoeven net als Polen woensdag weer in de arena te zijn.

De delegaties van Malta en Roemenië bleven zondag uit voorzorg weg van de openingsceremonie omdat zij in hetzelfde hotel verblijven als Polen en IJsland. Vermoedelijk was het hotel de bron van de besmetting.

Malta en Roemenië zijn maandag wel weer van de partij als de eerste repetities voor de eerste halve finale beginnen. Zij hebben geen PCR-test gedaan, maar zijn wel negatief getest in de snelteststraat van Ahoy.


Door: ANP