mainImage

Politie houdt extra toezicht op drugsverslaafden in Lombardijen

30 juni 2022, 12:22 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De politie en boa’s houden extra toezicht op drugsverslaafden die woonachtig zijn in het Hippiashof in Rotterdam-Lombardijen. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad na vragen van Leefbaar Rotterdam-raadslid Simon Ceulemans.

Niet alleen in Lombardijen maar ook in Vreewijk ervaart men overlast. De politie heeft in de eerste vijf maanden van 2022 elf meldingen van drugsoverlast binnengekregen in Vreewijk en vier uit Lombardijen.

Buurtbewoners klagen steen en been sinds het pand van zorgaanbieder Antes in gebruik is genomen voor de opvang van drugsgebruikers. Winkelend publiek op de Spinozaweg wordt meermaals lastig gevallen en omwonenden hebben het raadslid voorzien van beeldmateriaal waarop duidelijk te zien is dat bewoners van de voorziening drugs kopen van dealers. Ook worden regelmatig zakjes, zilverpapier en andere drugsgerelateerde materialen op straat gevonden. Daarnaast worden ouderen in de achterpaden lastiggevallen door deze mensen, stelt Leefbaar.

De gemeente Rotterdam zegt op de hoogte te zijn van de situatie. Volgens burgemeester Aboutaleb wordt de overlast ‘gedeeltelijk’ veroorzaakt door bewoners van het Hippiashof, maar zijn er ook andere overlastgevers.

Sinds het toenemende aantal klachten wordt er door de politie en handhaving extra gesurveilleerd in de wijk op Rotterdam-Zuid. ‘’De politie verbaliseert bij overtredingen en legt wijkverboden op bij stelselmatige overtreders. Met Antes, zorgaanbieder van de woonvoorziening aan de Hippiashof, wordt samengewerkt om overlast te voorkomen. Er is 24 uur per dag begeleiding op de groep van de Hippiashof aanwezig. De begeleiding is ook aanspreekbaar voor de bewoners uit de omgeving, zij kunnen dus altijd met vragen bij de begeleiding terecht. Bewoners, die bij herhaling overlast veroorzaken, worden hierop aangesproken en in ernstige gevallen overgeplaatst. Er is een actieve beheercommissie voor deze locatie’’, schrijft de burgemeester.


Foto: Google Maps