Politie zet eerste 2 verdachten 'te kijk'

4 February 2021, 18:20 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Het onderzoeksteam van de Rotterdamse politie heeft de eerste beelden openbaar gemaakt van de verdachten die betrokken waren bij de forse ongeregeldheden van maandag 25 januari jl. op Zuid. Zij worden onder meer gezocht voor openlijke geweldpleging, diefstal, vernieling en/ of brandstichting. De vraag van de politie is: wWie herkent ze?

Het gaat om verdachten die betrokken waren bij vernielingen en/of plunderingen bij:

Politiebureau Sandelingplein
Een supplementenwinkel op de Groene Hilledijk
Een supermarkt op de Beijerlandse passage
Brandstichting van scooter Groene Hilledijk
Brandstichting Groene Hilledijk

Verdachten die niet worden herkend, worden getoond op de landelijke tv in Opsporing Verzocht of Crimedesk en mogelijk op verschillende in- en outdoor schermen in de stad Rotterdam. Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.

Herken jij 1 van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het VRDAM nummer wat op de foto staat. Wie anoniem wil bellen: 0800-7000.

Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734. 

Volgende week worden nieuwe beelden van (nieuwe) relschoppers openbaar gemaakt. Daar zitten mogelijk ook minderjarigen tussen. ''Vooral tegen deze minderjarigen en hun ouders zouden we willen zeggen, laat het zo ver niet komen en kom je melden'', aldus de politie.