Politie zoekt getuigen van liefst zes explosies bij Suri-Change

29 May 2023, 13:53 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Bij de zes filialen van een geldwisselkantoor Suri-Change (in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag) dat verdacht wordt van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel, hebben de afgelopen week zes explosies plaatsgevonden. De eigenaren, vader en twee zonen (waaronder een Barendrechter) werden eerder opgepakt vanwege mogelijk criminele geldstromen binnen het bedrijf. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak nog in onderzoek.

In Amsterdam zijn de drie filialen aan de Bijlmerdreef, de Eerste Van Swindenstraat en de Jan Evertsenstraat op last van burgemeester Femke Halsema gesloten. In Rotterdam wordt er extra politie ingezet en staan er veiligheidscamera's. Ondanks deze maatregelen vond er ook in Rotterdam een aanslag plaats. De politie vermoedt een verband tussen de aanslagen.

Rechercheurs komen graag in contact met mensen die iets hebben gezien of meer weten over de achtergrond van deze zaken. Alle informatie is welkom. Weet u meer over één of meerdere explosies, meld het! Hoe klein deze informatie soms ook lijkt, alles kan helpen deze vorm van geweld te stoppen. Dus heeft u tips of anderszins informatie die kan helpen in het onderzoek? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844.