mainImage

Praag maakt zich op voor komst duizenden Feyenoordsupporters

25 november 2021, 08:39 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De politie in de Tsjechische hoofdstad Praag staat met honderden mensen paraat om de voetbalwedstrijd tussen thuisclub Slavia Praag en Feyenoord in goede banen te leiden. Feyenoord speelt donderdagavond om 18.45 uur tegen de Tsjechische kampioen voor een wedstrijd in de poulefase van de Conference League.

Bij de wedstrijd zijn zeker 3000 Nederlandse fans aanwezig. Woensdagochtend druppelden de eerste supporters Praag al binnen. Verwacht wordt dat het grootste deel donderdag met eigen vervoer naar Tsjechië zal afreizen.

De politie publiceerde op Twitter een filmpje waarop de rellen op de Coolsingel afgelopen vrijdag te zien zijn. "Wij verwachten de komst van ongeveer 3000 fans uit Nederland, van wie sommigen actief hebben deelgenomen aan de rellen in Rotterdam. Honderden agenten zullen derhalve bij de maatregelen worden betrokken, onder wie leden van het anticonflictteam," stond in de tekst bij het filmpje.

De vorige Europese uitwedstrijd van Feyenoord, eerder deze maand tegen Union Berlin, verliep niet zonder problemen. Hoewel de Berlijnse politie sprak van een redelijk rustig verloop, werden in de dagen rond de wedstrijd 321 mensen, onder wie een deel Nederlanders aangehouden.


Door: ANP | Foto: Pixabay