Push-ups en salto’s aan de boulevard in Nesselande

21 November 2023, 09:56 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam - Arnoud Verhey

Het is al volop in gebruik, maar gaat zaterdag officieel open: het uitgebreide calisthenicspark aan de Kosboulevard in Nesselande. Ook eens oefenen met calisthenics en freerunnen? Kom naar de opening. Er zijn battles, workshops en spectaculaire demonstraties.

Het park aan de Kosboulevard is uitgebreid met extra calisthenicstoestellen en elementen voor freerun. Calisthenics is een training om op basis van het eigen lichaamsgewicht sterker en vitaler te worden. Op toestellen als een rekstok, opdrukstangen en buikspierbankjes. Bij freerunning beweegt iemand zich vloeiend over obstakels, zoals muurtjes. Met flips (salto's), sprongen of door te rollen.

Ook eens uitproberen? Dat kan op de opening van het uitgebreide park zaterdag om 13.00 uur. Er zijn spectaculaire demonstraties en experts geven uitleg over de sport en de oefeningen. 

Vanaf 14.15 uur kan iedereen meedoen met gratis workshops en leren wat calisthenics en freerun is. Wie doet de meeste push ups en pull ups? Doe mee aan de Strict Battle om 15.15 uur. En wie hangt het langst aan de bar? De Bar Hang Battle is om 16.30 uur (vanaf 8 jaar). De prijsuitreiking is om 17.00 uur op het park.