mainImage

PVV stopt in Rotterdam

Meeuwissen
27 november 2021, 12:03 uur
Rotterdam & Regio, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld, IJsselmondeNieuws

De partijtop van de PVV in Den Haag heeft besloten in maart 2022 niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Er zijn onvoldoende kandidaten. Bovendien botert het niet tussen de huidige Rotterdamse fractievoorzitter Maurice Meeuwissen en Geert Wilders. In andere Nederlandse gemeenten doet de PVV wel mee.

Meeuwissen liet al eerder op zijn actieve twitteraccount weten dat de gezondheid van de lokale PVV aan een zijden draadje hing door gebrek aan Rotterdammers, die op de kieslijst wilden. Diverse oproepen bleken vergeefs.

Meeuwissen is in de afgelopen drie-en-een-half jaar in de raadzaal van Rotterdam een aanhoudende stoorzender op rechts geweest met zijn anti-islamuitspraken. Af en toe zorgde hij ook voor een opstandig relletje en haalde hij zich de ergernis op de hals van burgemeester Aboutaleb. Ook de relatie tussen Leefbaar Rotterdam en PVV was er één van water en vuur. Net als die tussen Meeuwissen en de moslimpartijen Denk en Nida alsmede D66-wethouder Kasmi, die hem op twitter blokkeerde.

Maurice Meeuwissen werd in 2018 vanuit een lagere positie tot fractievoorzitter van de Rotterdamse PVV benoemd nadat de ex-militair Géza Hegedüs kort zijn aanstelling alweer van het toneel was verdwenen. Later kwam Meeuwissen zelf in conflict met zijn burgerraadsleden Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld en verving hij beiden door zijn vriend en levenspartner Maurice Hol.

Opvallend was dat Maurice Meeuwissen zich gisteren in een tweet lijnrecht opstelde tegen het beleid van Wilders. Meeuwissen schreef dat hij de demonstratie in Rotterdam had zien ontaarden in een vreselijk slachtveld. ‘’Met eigen ogen zag ik dat het tuig bestond uit alle lagen van de bevolking met alle mogelijke achtergronden. Triest dat mensen dit soort tuig eenzijdig framen.’’ Hij reageerde daarmee op de tweet van Wilders: Marokkanen.’’

De verstandhouding tussen het Rotterdamse Denk en de Rotterdamse PVV werd door columnist Jan D. Swart in het voorjaar van 2019 als volgt beschreven: https://dagblad010.nl/Columns/jan-d-swart-op-muziek-van-denk-en-de-pvv