mainImage

Raad Rotterdam debatteert over rellen Coolsingel

25 november 2021, 08:41 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De gemeenteraad in Rotterdam vergadert donderdag met burgemeester Ahmed Aboutaleb over de gewelddadige rellen van vorige week vrijdag op de Coolsingel. Waarschijnlijk vier mensen raakten gewond toen ze werden geraakt door een kogel. Aboutaleb omschreef de wanordelijkheden als een "een orgie van geweld".

De politie loste meerdere waarschuwingsschoten en schoot ook gericht op relschoppers. Meerdere agenten raakten gewond tijdens de rellen. Tot nu toe zijn ruim vijftig mensen gearresteerd. "Rotterdam werd met een kater wakker", stelde wethouder Vincent Karremans (buitenruimte en handhaving) een dag na het oproer.

Leefbaar Rotterdam, de PvdA, GroenLinks en de VVD hebben het debat aangevraagd. "Het centrum van onze mooie stad is op vrijdagavond 19 november veranderd in een waar oorlogsgebied. Rellende groepen hebben zich schuldig gemaakt aan terreur, vernielingen en brandstichting. Wij mogen dit als samenleving niet pikken! Rotterdam is een stad waar wij het oneens mogen zijn over zaken die spelen, maar geweld is nooit, maar dan ook nooit, de oplossing," schrijven de partijen.


Foto: Jim Friederich